POHVALILI SE BROJKAMA: Netflix objavio koje su serije bile najgledanije u prvom dijelu godine

Hit serije “The Gentleman” s Theom Jamesom prikupio je impresivnih 76 miliona pregleda.

  • Show

  • Prije 20h  

  • 0

Jedan od izvršnih direktora Netflixa, Ted Sarandos, otkrio je kako su u prvih šest mjeseci ove godine čak 360 miliona pregleda imale serije na njihovom streaming servisu, a najgledanije u svijetu bile su "Fool Me Once", "Baby Reindeer", "Bridgerton" i "The Gentleman".

“Zato Netflix ovdje ulaže više nego bilo koja druga zemlja izvan Amerike. Od 2020. uložili smo 6 milijardi dolara u britansku kreativnu zajednicu i radili s više od 30 tisuća glumaca i članova ekipe”, rekao je Sarandos tijekom govora na konferenciji Royal Television Societyja.

Serija snimljena po romanu Harlana Cobena “Fool Me Once”, u kojoj glumi Michelle Keegan i Joanna Lumley, ove je godine najpopularnija serija na Netflixu sa 108 miliona pregleda.

Odmah nakon toga je “Bridgerton” s 92 miliona pregleda i potom “Baby Reindeer” s 88 miliona pregleda i osvojenih čak šest Emmyja prošlog vikenda.

Hit serije “The Gentleman” s Theom Jamesom prikupio je impresivnih 76 miliona pregleda, prenosi tportal.

“Iz prve sam ruke vidio opseg i ambiciju ovih britanskih emisija i filmova. Ovo bogatstvo talenata velika je britanska priča o uspjehu, jer to se nije dogodilo slučajno. Snimati u Britaniji uvijek je privilegija, a nikad žrtva. Drugim riječima, Britanija je postala jedna od najboljih zemalja na svijetu za TV i film jer ste vi to dopustili”, kazao je Sarandos.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...