STALNA NAPETOST NA GRANICI DVIJE ZEMLJE: U izraelskom napadu u Libanu povrijeđena dva pripadnika mirovnih snaga

Izraelski vojnici otvorili su vatru i na položaj UNIFIL-a u Lebbuneu, na jugu Libana, gdje je pogođen ulaz u sklonište u kojem su se nalazile mirovne snage, a oštećena su vozila i komunikacioni sistem.

  • Svijet

  • 10. Okt. 2024  10. Okt. 2024

  • 0

Privremene mirovne snage Ujedinjenih naroda u Libanonu (UNIFIL) objavile su da su dva pripadnika mirovnih snaga lakše povrijeđena kao rezultat napada izraelske vojske na osmatračnice.

U saopćenju UNIFIL-a istaknuto je kako je prisutna stalna napetost na granici Libana i Izraela.

Izraelska vojska pokrenula je kopneni napad na Ras Nakuru i druge regije i sukobila se sa pripadnicima Hezbollaha.

U saopćenju se navodi da su sjedište UNIFIL-a i njegova okolina u Ras Nakuri više puta gađani, te da su dva pripadnika mirovnih snaga pala sa osmatračnice i povrijeđena usljed paljbe iz tenka izraelske vojske tipa Merkava.

U saopštenju se navodi da je tenkovska vatra direktno pogodila osmatračnicu, te da povrijeđeni vojnici nisu životno ugroženi i da su na liječenju.

Izraelski vojnici otvorili su vatru i na položaj UNIFIL-a u Lebbuneu, na jugu Libana, gdje je pogođen ulaz u sklonište u kojem su se nalazile mirovne snage, a oštećena su vozila i komunikacioni sistem, prenosi Anadolija.

Bespilotna letjelica izraelske vojske približila se ulazu u sklonište koje se nalazi unutar položaja UNIFIL-a. Jučer su izraelski vojnici namjerno otvorili vatru na kamere za praćenje okoliša i onesposobili ih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...