ZAHAROVA OTKRILA KAKAV STRAH VLADA U MOSKVI: "Washington se namjerno ne oglašava povodom planova o razmještanju..."

"Washington se namjerno ne oglašava povodom planova o razmještanju novih nuklearnih sistema", izjavila je danas portparolka ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zakharova povodom objavljivanja izvještaja State Departmenta naslovljenog sa "Pridržavanje i usklađenost s kontrolom i neširenjem naoružanja i sporazumom o razoružanju u 2021. godini".

  • Svijet

  • 21. Apr. 2021  22. Apr. 2021

  • 0

"U izvještaju se ne pominju 'tektonske promjene' na polju evropske bezbjednosti nastale kao posljedica širenja vojno-strateške infrastrukture NATO prema granicama Rusije i planovima SAD da rasporede nove sisteme nuklearnog naoružanja", ukazala je Zakharova, prenosi TASS.

Ona je ocijenila da su američke optužbe protiv Rusije u vezi s kontrolom naoružanja neosnovane i da služe da se prikriju destruktivne aktivnosti Washingtona istakavši da rusko ministarstvo spoljnih poslova smatra da je pristup State departmenta - ciničan.

"Ozbiljna analiza stanja u ovoj sferi zamijenjena je neprikladnim pokušajima da se optužuje Rusija iako Moskva čuva sve svoje ne-strateško nuklearno naoružanje na svojoj teritoriji", predočila je predstavnica ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...