DAČIĆ U SVEMU VIDI POKUŠAJ UBISTVA VUČIĆA: "Atentat na Trumpa posljedica kampanje mržnje. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji"

"Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspješan oporavak,” izjavio je Dačić

  • Regija

  • 14. Jul. 2024  14. Jul. 2024

  • 1

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je danas pokušaj ubistva Donalda Trampa i poželio mu brz i uspješan oporavak.

Dodao je da je "atentat na bivšeg predsjednika SAD najveći, žalostan i tragičan dokaz kakve su posljedice kampanje mržnje, prijetnji i dehumanizacije jednog čovjeka". Uporedio je političku situaciju u SAD-u sa situacijom u Srbiji te je kazao da se "nešto slično sprovodi i u Srbiji".

 "Sve je to, u stvari, bila moralna, medijska i politička priprema za ubistvo, i njegovo opravdanje. Kako se vidjelo, to postaje i veoma ozbiljan sigurnosni rizik. Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu", saopštio je Dačić.

Istakao da je obaveza cijelog društva da se tome suprotstavimo.                             

"Najoštrije osuđujem pokušaj ubistva Donalda Trampa i želim mu brz i uspješan oporavak,” izjavio je Dačić, kako je saopštio MUP, prenosi Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...