VUČIĆEV REŽIM KREĆE U ODMAZDU: Ivica Dačić će obaviti prljavi posao protiv demonstranata

Ministar policije pričao o "obojenim" revolucijama, aludirajući da iza nemira stoji Zapad.

  • Regija

  • 11. Avg. 2024  

  • 0

Režim Aleksandra Vučića krenuo je u obračun s organizatorima protesta protiv najavljenog iskopavanja litijuma.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona i najavio da će protiv svih počinilaca biti podnesene krivične i prekršajne prijave.

"Sam skup na Terazijama je protekao mirno i policija procjenjuje da je bilo između 24 i 27 hiljada ljudi, ali su nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušili javni red i mir i blokirali međunarodni saobraćaj, ugrožavajući time bezbjednost građana", navedeno je u saopćenju MUP-a.

Nezavisne procjene kažu da je na protestima sinoć u Beogradu bilo najmanje 40.000 ljudi.

Dačić je ocijenio da su po receptu obojenih revolucija, građani blokirali i željezničku stanicu Prokop, kako je naveo "najljepšu u ovom dijelu svijeta i ponos svih građana Srbije, koju je ova vlast napravila".

"Organizatori i kolovođe, od strane policije su upozoreni i prije i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom. Protiv svih počinilaca krivičnih djela i prekršaja bit će podnesene krivične i prekršajne prijave," izjavio je Dačić.

Sam Vučić je, nakon još jednog od svakodnevnih obraćanja naciji, objavio da će "razgovarati s narodom" o namjerama iskopavanja litijuma u Srbiji. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...