BRNABIĆ PODIJELILA FILM O NAVODNOM PROGONU VUČIĆA: "I, šta kažete, haluciniram kad pričam o obojenim revolucijama?" (VIDEO)

Po ocjeni Ane Brnabić, flim opovrgava navode da se ne poziva na ubistvo predsjednika Srbije i da se ne provodi obojena revolucija protiv režima.

  • Mini market

  • 25. Avg. 2024  25. Avg. 2024

  • 0

Ana Brnabić, predsjednica Narodne skupštine, i bliska saradnica predsednika Aleksandra Vučića, podijelila je na mreži X kratki film kojim dominiraju crvena slova „progon“ i koji se sastoji od izjava protivnika vlasti.

Po ocjeni Ane Brnabić, flim opovrgava navode da se ne poziva na ubistvo predsjednika Srbije i da se ne provodi obojena revolucija protiv režima.

„I, šta kažete, haluciniram kad pričam o obojenim revolucijama? Branite jadnog malog tajkuna Šolaka od velikog, zlog Vučića? Niko nikad nije pozivao na ubistvo predsednika Vučića? Istina je – i to ama baš svi u Srbiji znaju – da su pozivi na ubistvo Aleksandra Vučića na svim Šolakovim medijima svakodnevni i sve otvoreniji i brutalniji. Mislite da to može bez Šolaka? Naravno da ne. On je postavio i ton i narativ.

Da nije, rekao bi svojim medijima da makar jednom prekinu ovakve tirade, svojim novinarima da prekinu sagovornike i upozore ih na neki kodeks i profesionalne standarde. To ne da se ne dešava, već se utrkuju ko će više i gore. Ne možete nas sprečiti da o tome slobodno govorimo i da se protiv toga borimo. Dehumanizacija i satanizacija kojoj je izložen Vučića nikada ranije nije viđena u našoj zemlji“, piše uz objavu Ane Brnabić, prenosi Danas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...