O, ANA, TUGO MOJIH DANA: Profesorska lekcija iz pismenosti za predsjednicu Skupštine Srbije…

U nastavku pročitajte šta je Ana Brnabić tačno napisala!

  • Regija

  • 31. Jul. 2024  

  • 0

Bojan Pajtić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu, održao je predsjednici Skupštine Srbije Ani Brnabić malu lekciju iz pismenosti.

Naime, Pajtić je reagirao na objavu Ane Brnabić na platformi X i tom prilikom je ukazao na nekoliko pravopisnih grešaka u njenom tekstu.

„‘Bismo’, a ne ‘bi’. ‘Je l’’ a ne ‘jel’. Rečenica ne počinje veznikom ‘a’. Knjige, sestro, knjige, a ne rama – lama i ding – dong“, napisao je Pajtić na platformi X.

U nastavku pročitajte šta je Ana Brnabić tačno napisala!

„Izmeštamo Skupštinu da bi napravili rudnik zlata, a u Nišu samo što nismo našli litijum (tu je negde, će ga lociramo, neće da pobegne)… I ovo je opozicija koja pretenduje da ih narod ozbiljno shvati?!? A Marsovci….jel su već stigli ili samo što nisu?? Njihova politika je bukvalno: rama-lama, ding-dong…“, napisala je Brnabić na Iksu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...