UDRI MUŠKI: „Slobodna Bosna“ izazvala masovnu histeriju u Vučićevim redovima, razotkrivena Ana Brnabić, a predsjednika Srbije tek očekuju glavobolje…

Najbolje tek slijedi…

  • Politika

  • 17. Jul. 2024  

  • 3

Danima se medijsko-politička mašinerija pod kontrolom Vučićevog režima bavi pisanjem „Slobodne Bosne“. Gotovo na svaki tekst objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ koji kritički nastupa prema režimu predsjednika Srbije, po automatizmu završava na naslovnicama opskurnih tabloida odakle počinje haranga prema sugovornicima koji za naš portal govore o opasnostima od nacionalizma, šovinizma, neofašizma i brojnim skandalima koji su godinama unatrag postali mainstream srbijanskog društva, a koji se potom prelijevaju i na društveno-političke prilike u Bosni i Hercegovini, točnije u bh. entitetu Republika Srpska.

Sve po običaju započinje u propagandno-huškačkom Informeru, urednika Dragana J. Vučićevića, koji, vidi vraga, ponovno ovih dana mora u zatvor, zbog vrijeđanja i klevetanja. Vučićević je blizak predsjedniku Srbije, a bivši radikal i najbolji učenik ratnog zločinca Vojislava Šešelja, Aleksandar Vučić, čest je gost na slavama i veseljima istog tog Vučićevića.

Nakon Informera, u „igru“  uskaču i ostali medijski satrapi Vučićevog režima, Alo, Kurir, Pink TV, na kojem se, u studiju s predsjednikom Srbije do u detalje analiziraju intervjui i tekstovi „Slobodne Bosne“, a sve se ponovno vraća i „cementira“ na Informer TV, kada nastupaju političari i medijski jurišnici, među njima u prvom redu i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

 

-Vučić će učiniti sve da izazove da njegova kleronacistička ideologija "Srpski svet" bude u potpunosti realizovana. Velika Srbija i svi Srbi u jednoj državi je cilj tog projekta, bez obzira na cenu koju će platiti građani BiH, a ona će, nažalost biti krvavija nego devedesetih, kada je isti taj Aleksandar Vučić svojim političkim delovanjem i ratnohuškačkim narativnom poslao u smrt desetine hiljada ljudi. Vučićeva naredba, a Dodikova najava o razdruživanju jeste uvod u budući najkrvaviji konflikt na Zapadnom Balkanu. Vučić i Dodik, uz podršku Kremlja i Pekinga, kao i ogromnu podršku Donalda Trumpa i Richarda Grenella neće se zaustaviti u svom velikosrpskom piru.

Dvojac Vučić i Dodik sve pažljivo planiraju i vuku političke poteze u skladu sa trenutnim geopolitičkim okolnostima. Pripremajući ocepljenje Republike Srpske i pripajanje severa Kosova Srbiji, Vučić širi najgore dezinformacije i prikazuje ih kao istinite sa jednim jedinim ciljem, da se u potpunosti realizuje kleronacistička doktrina "Srpskog sveta". "Srpski svet" je bure baruta koji će eksplodirati u BiH i na Kosovu ukoliko Donald Trump pobedi na predsedničkim izborima u Americi i ukoliko međunarodna zajednica ne ugasi "fitilj koji gori". Taj fitilj se zove Aleksandar Vučić, kazao je za „Slobodnu Bosnu“ najpoznatiji srbijanski disident Boban Bogdanović.

VUČIĆ DLAKU MIJENJA

Znakovito je kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno prilikom obraćanja javnosti „Slobodnoj Bosni“ posvetio nekoliko udarnih minuta. Vučić je ponovo crtao metu na čelu Bogdanoviću koji je izbjegao likvidaciju u Srbiji u zadnji čas. Bogdanović je za „SB“ otkrio kako će ponovno tužiti Vučića, jer prijetnje BIA-om koje je predsjednik Srbije javno izgovorio izravno ugrožavaju njegov život i u egzilu, iako se nalazi na tajnoj lokaciji nakon spašavanja života i bijega iz Srbije. U nastavku pogledajte šta je to Vučiča pogodilo u tekstu „Slobodne Bosne“!

Zanimljivo je da se režimski mediji u Srbiji niti jednom nisu osvrnuli na Bogdanovićeva upozorenja vezana za mogući dolazak na vlast Trumpa i Grenella, ali i na dio vezan za djeda Ane Brnabić. Istina, Brnabić je pokušala obmanuti javnost da je „SB“ izjednačila njezinog djeda po majci i djeda po ocu, što je potpuna laž, a niti jednom nije komentirala Bogdanovićeve tvrdnje kako je fašistički suradnik i zločinac Božur Jovičić njezin djed po majci.

CRNA GUJA I CRNI GRUJA

-Ko god je gledao sjajnu, ciničnu britansku seriju The Black Adder seća se epizode u kome dva sujeverna pozorišna glumca , kada se pomene reč Magbet (naziv Šekspirovog poznatog dela) počinju da hvataju jedan drugog za nos i izgovaraju neke brzalice. Kod nas isti efekat ima reč litijum ili još i više dve reči Rio Tinto.

Efekat je vidljiv i u redovima mejnstrim opozicije i u vlasti. U poslednje vreme o litijumu govore i Vučević, i Brnabić i Mali i Momirović, Đedović, tviter tribun u slobodno vreme advokat Đuka i naravno vrhovni srpski kaudiljo. Vučević obnaroduje da je litijum od Boga, Mali pita gde bi bila Saudijska Arabija da nije iskoristila naftu a Brnabić slavodobitno zaključuje da su demokrate dale dozvolu Rio Tintu da uđe u Srbiju. Sjajno, pa vi je onda oduzmite, možda je prerano, tek ste 12 godina na vlasti.

Ne znam da li je kopanje litijuma gore od biblijskog Armagedona, nisam stručan da kažem a postoje oprečna stručna mišljenja. Moja bojazan potiče od toga da ako se radi o fabrici čačkalica, možemo se brinuti da nešto nije urađeno kako treba jer - korupcija. A tu smo visoko na lestvici. U negativnom smislu. Tako da je za očekivati da će životna sredina ispaštati kad je kopanje litijuma u pitanju zarad životnog okruženja klike na vlasti... otud i orkestrirana histerija vlasti kad je litijum u pitanju. Ne zbog dobrobiti za Srbiju, nego za njih. No, kao i svaka tema u Srbiji i ova je upotrebljena kao spin vlasti. Ne bi me čudilo da sutra vrhovni kaudiljo kaže nema kopanja litijuma, nema veze što je cela moja vlada za to, što je litijum od Boga, ne dam ja moj srpski narod. Taman za još jedan mandat kao premijer od 2027. godine.

Oni su umetnost spinovanja, izvrtanja, laži i krivokletstva doveli do perfekcije. Šta god neko iz  opozicionog korpusa koji nije mejnstrim objavi ili napiše u medijima ili portalima u regionu - kao što je Slobodna Bosna koji su jedni od retkih koji za nas imaju sluha - oni od nas naprave izdajnike, strane plaćenike, mrzitelje svoje države i svojih građana koji čine sve da prekinu juriš u naprednjački prosperitet. A mi samo pokušavamo da naše građane upoznamo sa činjeničnim stanjem i ne pričamo im bajke, kazao je za „SB“ Nemanja Milošević, predsjednik GLAS-a, Građanske i liberalne Srbije.

O, ANA, TUGO MOJIH DANA

Naravno, Ana Brnabić sve što napiše „Slobodna Bosna“ pokušava izvrnuti i izokrenuti, što je uostalom i ustaljena praksa na medijsko-političkoj sceni u Srbiji. Isto se već godinama ponavlja kada su u pitanju ratni zločini počinjeni od strane pripadnika srpskog naroda, negiranje genocida i presuda Haškog tribunala, pokušaji izjednačavanja četničkih monstruma i koljača sa partizanima-antišaštima i slično…

U pravilu se „Slobodna Bosna“ proglašava „islamističkom“, optužuje se za širenje mržnje, a naši sugovornici se proglašavaju stranim plaćenicima, i mrziteljima svega što je srpsko.

No, za Vučića i Brnabićku imamo loše vijesti, jer mi stati nećemo s razotkrivanjem istine koja je toliko bolna za Vučićev režim da su u stanju pripravnosti nakon svakog našeg teksta.

„Slobodna Bosna“ uskoro donosi novu ekskluzivnu priču, a riječ je o otkrivanju informacija koje režim u Beogradu drži u strogoj tajnosti, a tiču se opstanka režima Aleksandra Vučića na vlasti.

Najbolje tek slijedi…

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...