DRAMATIČNO UPOZORENJE S TAJNE LOKACIJE: Pitanje je vremena kada će doći do novog pokolja u Bosni, Dodik čeka Vučićevo zeleno svjetlo…

-To će biti stravično, kazao je Bogdanović

  • Politika

  • 15. Jul. 2024  

  • 4

Boban Bogdanović, najpoznatiji srbijanski disident, s tajne lokacije govorio je za „Slobodnu Bosnu“. Bogdanović upozorava na najgori scenarij u Bosni i Hercegovini iza kojeg, kako tvrdi, stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Zasta mislim da će biti krvoprolića. Plašim se da će biti krvoprolića u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. To je jedini izlaz za Aleksandra Vučića. On ne može da se zaustavi, on mora da izazove sukobe za koje će optužiti druge, kako bi opstao na vlasti. I to je ono najtragičnije od svega. NATO sigurno neće intrevenisati jer su potpuno drugačije geopolitičke prilike od onih prije 30 godina. Oružani sukobi koje očekujem da će se dogoditi u Bosni, a koji će krenuti iz entiteta Republika Srpska, kao i oni koje očekujem na sjeveru Kosovu, biće ispovocirani od strane Srbije, a međunarodna zajednica neće odmah moći reagovati u onakvom kapacitetu kao što je reagovala prije 30 godina. To će biti stravično, kazao je Bogdanović, te dodao da je Vučićeva konferencija za medije bila skandalozna.

SLABO TE VIĐAMO SA VUČIĆEM, BOLI TEBE UVO ZA KOSOVO': Društvene mreže gore  nakon Dodikovih 'pohvala' na račun predsjednika Srbije, oštre reakcije iz  Srbije... | Slobodna Bosna

-To je skandalozno, otvoreni poziv na sukob. To je otvorena najava krvave jeseni i krvave zime. Volio bih da se to ne desi i da se moje crne slutnje neće obistiniti, ali pitanje je trenutka kada će se desiti novi pakao u Bosni, kazao je Bogdanović.

-Vučić će učiniti sve da izazove da njegova kleronacistička ideologija "Srpski svet" bude u potpunosti realizovana. Velika Srbija i svi Srbi u jednoj državi je cilj tog projekta, bez obzira na cenu koju će platiti građani BiH, a ona će, nažalost biti krvavija nego devedesetih, kada je isti taj Aleksandar Vučić svojim političkim delovanjem i ratnohuškačkim narativnom poslao u smrt desetine hiljada ljudi. Vučićeva naredba, a Dodikova najava o razdruživanju jeste uvod u budući najkrvaviji konflikt na Zapadnom Balkanu. Vučić i Dodik, uz podršku Kremlja i Pekinga, kao i ogromnu podršku Donalda Trumpa i Richarda Grenella neće se zaustaviti u svom velikosrpskom piru. Dvojac Vučić i Dodik sve pažljivo planiraju i vuku političke poteze u skladu sa trenutnim geopolitičkim okolnostima. Pripremajući ocepljenje Republike Srpske i pripajanje severa Kosova Srbiji, Vučić širi najgore dezinformacije i prikazuje ih kao istinite sa jednim jedinim ciljem, da se u potpunosti realizuje kleronacistička doktrina "Srpskog sveta". "Srpski svet" je bure baruta koji će eksplodirati u BiH i na Kosovo ukoliko Donald Trump pobedi na predsedničkim izborima u Americi i ukoliko međunarodna zajednica ne ugasi "fitilj koji gori". Taj fitilj se zove Aleksandr Vučić, upozorava Bogdanović.

DJEDA KRIJE KAO ZMIJA NOGE

-Laž da je deda Ane Brnabić sa Krka bio ustaški časnik. Međutim, kada treba da se govori o Ružici Jovičić, udatoj Brnabić, i kada trebate da nađete podatke o porodici sa majčine strane, to se skriva. Skriva se zbog njenog dede s majčine strane, Božura Jovičića. On je bio saradnik bugarskih fašista i najveći krvnik u Babušnici. Na stotine ljudi je poklao. On je bio u pratnji majora Vasića, kazao je Bogdanović dadajući kako se ta činjenica pokušava sakriti.

Lijevo, četnički krvolok i saradnik bugarskih fašista Božur Jovičić! Desno, Ružica Jovičić udata Brnabić, kćer četničkog zlikovca Božura Jovičića iz Babušnice koji je zaslužan za pokolj stotina srpskih obitelji tokom Drugog svjetskog rata. Božur i Ruža, djed i majka Ane Brnabić.

-Deda Ane Brnabić iz Babušnice nije bio nikakav partizan, kome ste slučajno zaboravili napisati ime i prezime, već četnički vojvoda Božur Jovičić, koji je poklao članove porodice moje bake Kosare Todorović i mog dede Miloša Bogdanovića u Rakovom Dolu 1943. godine, poručio je Bogdanović Ani Brnabić.

VUČIĆ I DODIK ŽELJNO OČEKUJU TRUMPA NA VLASTI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik željno očekuju povratak Donalda Trumpa na vlast.

-Atentat na Trumpa će, plašim se, samo poboljšati njegov rejting i pogurati ga da postane predsednik SAD-a. Nedao Bog svima nama da taj ludak skupa sa Grenellom dođe na vlast. Onda počinje zlo koje je nezaustavljivo.

MILOŠEVIĆ POČEO, VUČIĆ DOVRŠIO

Ja sam čovek koji zaista želi mir u regionu. Želim da ponovo imamo onaj ambijent koji je nekada imala stara Jugoslavija. Želim da puno mladih Bosanaca i Bosanki dođe u Srbiju, u Beograd, da tamo provode vikende, da dođu u Prištinu, Skoplje…, mladi iz Srbije da uživaju na Baščaršiji, u Mostaru, Bihaću…

Da gradimo snažno partnerstvo, i ekonomsko i kulturno, i da probamo da satremo nacionalizam i nacizam, koji je odneo mnogo žrtava u BiH, na Kosovu, u Hrvatskoj….

Ja sam ponosan što sam Srbin, i zaista volim svoju Srbiju, narod i kulturu. Ali sve dobro u srpskom narodu satrli su Vučić i pre njega Slobodan Milošević. Sve su uništili.

Gde god da odem, bila to Švajcarska, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, svi imaju rezervu prema nama Srbima. I to me jako boli kao čoveka, kazao je Bogdanović.

Za kraj razgovora, Bogdanović je kazao kako se nada da će se stvari promijeniti do izbora u SAD-u i kako Amerikanci ipak neće izabrati „luđaka“ Donalda Trumpa, te kako mir u svijetu i na Balkanu ovisi o „luđacima poput Trumpa, Vučiću i Dodiku“.

(M.I.)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...