EMIR SULJAGIĆ U ŠOKU: "Zvaničnici Delegacije EU u BiH odaju počast zločincima! Ovo je sramota!"

"Potpuno sam šokiran da vidim zvaničnike Delegacije EU u BiH kako odaju počast pripadnicima vojske bosanskih Srba na 'Vojničkom groblju'.

  • Vijesti

  • 16. Jul. 2024  16. Jul. 2024

  • 5

Predstavnik Delegacije EU u BiH zajedno sa nekoliko diplomata zemalja EU koji borave u BiH posjetili sudanas Bratunac gdje su, kako navode na svom Twitter profilu, "odali počast nevino ubijenim civilima na tom području od 1992. do 1995. godine".

"Empatija i poštovanje prema svim nevinim civilnim žrtvama, kao i prihvaćanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica ključni su za stvaranje okruženja pogodnog za pomirenje", naveli su iz Delegacije Eu u BiH na svom Twitter profilu. 

Suljagić: "Šokiran sam"

Na ovu vijest odmah je reagovao direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić koji je poručio kako je šokiran ovakvim činom zvaničnika Delegacije EU u BiH. 

"Potpuno sam šokiran da vidim zvaničnike Delegacije EU u BiH kako odaju počast pripadnicima vojske bosanskih Srba na 'Vojničkom groblju'. Tu je i zastava organizacije ratnih veterana bosanskih Srba odmah do velikog križa - pod krinkom "nevinih civila".

Ovdje su ukopani pojedinci koji su imali vodeću ulogu u zločinima protiv čovječnosti u proljeće i ljeto 1992. godine nad bošnjačkim stanovništvom", poručio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić na svom Twitter profilu i dodao: "Ovo je takva sramota. Pakleno će vam se ovo naplatiti, imate moju riječ".

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...