ZORA VIDOVIĆ POBJESNILA PRED KAMERAMA: "Prosto je nevjerovatno da ambasada jedne tako velike zemlje iznosi neprovjerene laži..."

-Zato njihov krajnji cilj jeste da nam uzmu imovinu, ali od toga neće biti ništa, rekla je Zora Vidović.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2024  

  • 3

-Prosto je nevjerovatno da ambasada jedne tako velike zemlje iznosi neprovjerene laži, rekla je ministrica finansija RS-a Zora Vidović, gostujući na RTRS-u, odgovarajući tako na pitanje američke ambasade "gdje je nestao novac, odnosno da se Republika Srpska zadužila za 1,1 milijardu KM. 

-Da su malo istražili vidjeli bi da je Banjalučka berza ukupno poslovala sa milijardom KM, a eto mi smo se kao zadužili za 1,1 milijardu KM. Predviđaju nam bankrot već godinama unazad. Ništa se nije ostvarilo od tih njihovih želja, i sada su oni u problemu. Teško je uopšte odgovoriti na pravi način na sve te gluposti koje su iznijeli, kazala je Vidović.

Ona je navela da se Republika Srpska u prošloj godini zadužila 800 miliona KM, a vratila duga 976 miliona KM.

-U tekućoj godini zadužili smo se za 260, a vratili 644 miliona. Siguran sam da bi SAD bile srećne kada bi imali ovakav nivo zaduženja kao što to Republika Srpska ostvaruje. Kod nas je sve transparentno i da su imali dobru namjeru lako su sve mogli provjeriti i dobiti tačne činjenice, što nije bio njihov cilj, kazala je Vidović.

-Američka ambasada iznijela je podatak da RS ne izmiruje svoja socijalna davanja. Velika laž. I ne samo to, poručujemo im da ćemo u narednom periodu imati još veći rast investicija, jer prepuni smo prirodnih bogatstava. Zato njihov krajnji cilj jeste da nam uzmu imovinu, ali od toga neće biti ništa, rekla je Zora Vidović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...