ZORA VIDOVIĆ ČUPA KOSU OD NERVOZE: "Strane ambasade vrše pritisak da se gase računi"

“Nikako se ne smije zatvoriti račun koji posjeduju, to je protivzakonito“, rekla je Vidović

  • Politika

  • 20. Jun. 2024  

  • 0

Ministarica finansija RS Zora Vidović kazala je da su strane ambasade u Bosni i Hercegovini povezane sa uvođenjem američkih sankcija te da vrše pritisak na banke da sankcionisanim firmama otkažu saradnju.

Zbog toga bi, kako je poručila, banke trebale da razmisle o svojim potezima jer u ruci imaju sudbinu 700 radnika, koji u tom slučaju više ne bi mogli da rade i da primaju platu.

“Ali, bez obzira na sve, banke bi trebale da dobro razmisle kako će se ponašati jer na ovom planu nije više riječ o pojedincima, već o 700 radnika i njihovih porodica“, naglasila je Vidovićeva.

Smatra da su neosnovana pozivanja na navodnu korupciju i kriminal, jer, kako tvrdi, niko od sankcionisanih nije umiješan u tako nešto.

Ona je upozorila da se onima koji se nađu na ovoj listi američkih sankcija ne mogu otvoriti novi bankovni računi.

“Nikako se ne smije zatvoriti račun koji posjeduju, to je protivzakonito“, rekla je Vidović, prenosi Srna.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija (OFAC) uvela je sankcije kompanijama “Prointer ITSS”, “Infinity International Group”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizijijama “Una World” kao i vlasniku “Infinity” grupe Đorđu Đuriću i generalnom direktoru kompanije “Kaldera” Milenku Čičiću.

Kako je navedeno, oni predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika RS Milorada Dodika i njegovu porodicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...