ZORA VIDOVIĆ PRED KAMERAMA PRIZNALA SVE: "Imamo dio sredstava, ali Američka ambasada blokira da donesemo ta sredstva..."

Kaže da je to što radi Amerika šteti građanima.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2024  24. Jul. 2024

  • 2

Zora Vidović, ministrica finansija bh. entiteta Republika Srpska, rekla je za RTRS da Ambasada SAD-a u BiH blokira dolazak sredstava u RS. 

Vidovićeva je kazala da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da RS može da obezbijedi sredstva vani koja bi došla u RS.

- Republika Srpska može dobiti prlo povoljna sredstva vani. Imamo dio sredstava, ali američka Ambasada blokira da donesemo ta sredstva u Srpsku, navela je Vidović.

- To su sredstva prijatelja Srpske. To su države koje su spremne da investiraju u Srpsku po povoljnim uslovima. Ali ne možemo to dobiti, jer je američka Ambasada zabranila prilv bilo kakvog novca. I to je poenta, kazala je Vidović.

Kaže da je to što radi Amerika šteti građanima.

- Taj novac bi bio iskorišten za infrastrukturne projekte, kao i za povećanje plata, navela je Vidović.

Vidovićeva ja rekla da RS nije iznijela nikakva sredstva vani.

- Mi nemamo kapacitet za to. I sve insinuacije da je Srpska to uradila su netačne, kazala je Vidović.

Tvrdi da privatne kompanije iz RS ne mogu iznijeti sredstva.

- Јedino može Centralna banka BiH. Ali to su sredstva BiH, ne Srpske. Od tih sredstva ni nema efekta, Mogu i banke, ali samo one koje imaju strani kapital. Njihove majke banke su vani, kazala je ona.

- Imamo najmanji nivo zaduženja. Smanjili smo na 32 odsto BDP-a, navela je Vidović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...