U SVE SE MIJEŠA: Vučića za selektora –„Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, lično sam molio njega i njegovu braću…“

„Oni Amerikanci su sačuvaj Bože", kazao je Vučić.

  • Regija

  • 20. Jul. 2024  

  • 1

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se na pripremama za Olimpijske igre, a sa njom je ove godine i Nikola Jokić, centar Denver Nuggetsa.

Jokić prošle godine, nakon osvajanja šampionskog prstena u NBA ligi nije otišao na Mundobasket sa reprezentacijom Srbije, dok Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, tvrdi da je sada lično „molio“ košarkaša da ode u Pariz.

„Mnogo hvala Bogdanoviću i Jokiću, koga sam lično molio i njegovu braću, ali teško je protiv onih zveri igrati, protiv Embida ne smete da uđete u reket“, rekao je Vučić na Prvoj.

Srbija je prethodnih dana u Abu Dabiju izgubila u dva pripremna meča od Australije (84:73) i Sjedinjenih Država (105:79).

„Oni Amerikanci su sačuvaj Bože, ali ne zaboravite mi smo igrali bez Bogdanovića, nije bilo Milutinova. Nismo mogli mnogo ni da pogodimo, tako da se nadam boljima. Kad bi do srebra došli bilo bi čudesno. Verujem i u naše vaterpoliste, odbojkašice. Naš cilj je 10 medalja. Uložili smo mnogo novca, nagrade su među najvećima u svetu. 200.000 evra dajemo za zlatnu medalju“, dodao je Vučić.

Prebacio se potom i na temu fudbala, gdje je Srbija završila kao posljednja u grupi na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a odgovornosti praktično da nije ni bilo, nakon što se od dresa nacionalnog tima oprostio samo Dušan Tadić, dok je Dragan Stojković Piksi ostao selektor.

„Treba da znaju da će ljudi iz Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije navijati za naše reprezentativce u svim sportovima, posebno će košarka privući pažnju, ali u svim sportovima treba da se istaknemo. Neću da odlučujem o tome da li će Piksi ostati na mestu selektora, ali neću da prihvatim da možemo da budemo zadovoljni onim što smo videli u Nemačkoj, očekujemo promene“, kazao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...