ZORAN KREŠIĆ, KANDIDAT ZA ČLANA UPRAVNOG ODBORA FTV-a: "Podizanjem spomenika Alagiću na Vlašiću se relativiziraju zločini Armije BiH!" (VIDEO)

Krešić je također kazao da su iz Američke ambasade oštro reagirali kad su vlasti u Kantonu Sarajevo prije dvije godine odlučile po Alagiću nazvati ulicu u Sarajevu.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2024  

  • 2

Novinar Večernjeg lista Zoran Krešić, koji je prema prema pisanju domaćih medija prijedlog stranaka Trojke i HDZ-a za novog člana Upravnog odbora Federalne televizije, žestoko je danas u programu mostarske HB televizije kritikovao podizanje i otvaranje spomenika posvećenog generalu Armije RBiH Mehmedu Alagiću na planini Vlašić. 

On je kazao da "u svečanosti postavljanja spomenika na Vlašiću vidi i dublji politički kontekst, smatrajući to skandaloznim činom kojim se relativiziraju zločini Armije BiH".

"Problematično je da je tu bio i Željko Komšić, poznat kao promotor politike mržnje prema Hrvatima u BiH. Ovaj događaj je iskorišten za predizbornu priču o tome tko je veći Bosanac, Bošnjak, i tko živi na zasadima Armije BiH", kazao je Krešić za mostarsku HB televiziju.

Krešić je također kazao da su iz Američke ambasade oštro reagirali kad su vlasti u Kantonu Sarajevo prije dvije godine odlučile po Alagiću nazvati ulicu u Sarajevu.

"Očekujem da će Međunarodna zajednica reagirati na ovo što se dogodilo na Vlašiću. Čovjeku optuženom za ratne zločine koji je preminuo, ne mogu se podizati spomenici. To ne treba raditi za radi dobrih odnosa, bilo da je riječ o hrvatskoj ili srpskoj strani", dodao je Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...