UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: Procurilo pismo ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića, traži...

Konaković poziva na snažnu podršku evropskih prijatelja i saveznika, koja će se pokazati preko OHR-a kada budu opstruirani procesi integracije u ЕU i NATO, ugrožen ustavni okvir ili se pokrenu secesionističke aktivnosti.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2024  

  • 2

Ministar vanjskih poslova BiH Еlmedin Konaković zatražio je od članica Vijeća za sprovođenje mira, zvaničnika SAD-a, ЕU, kao i zemlja članica Unije da zadrže OHR u BiH.

Konaković u pismu koje je objavio "Večernji list" tvrdi da bi BiH u suprotnom postala "nefunkcionalna zemlja" izložena  malignom ruskom uticaju.

On smatra da bi "minorne političke snage mogu zloupotrijebiti sistem i zaustaviti sve procese, uključujući i one koji se tiču potrebnih reformi ЕU".

 

- Ne tražimo prečice. Mnogo smo radili da napredujemo na putu ka ЕU, ali proevropske snage BiH ne mogu se same boriti protiv destruktivnog ruskog uticaja, piše Konaković.

To je Konakovićevo pismo izazvalo reakciju u Dodikovim redovima, pa te jako režimska ATV donijela naslov "Čega se plaši Konaković"!?

Podsjetimo, Konaković poziva na snažnu podršku evropskih prijatelja i saveznika, koja će se pokazati preko OHR-a kada budu opstruirani procesi integracije u ЕU i NATO, ugrožen ustavni okvir ili se pokrenu secesionističke aktivnosti.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...