E, AKO MU ON NE POMOGNE, NIKO NEĆE: Čovićevi mediji tvrde da je Plenković podržao novinarskog jastreba Zorana Krešića (VIDEO)

Nakon što su se pozdravili s domaćinima, Plenković je Grlić Radman su krenuli pored novinarskih ekipa. Plenković se okrenuo prema velikoj grupi novinarima, a kada je među njima ugledao novinara Krešića prišao je i rukovao se s njim.

  • Mini market

  • 06. Sep. 2024  

  • 2

Kako piše Hrvatski medijski servis pod kontrolom Dragana Čovića, navodno su istaknuti zvaničnici Hrvatske, Andrej Plenković i Goran Grlić Radman, podržali novinara Zorana Krešića koji se posljednjih dana našao na meti kritika brojnih medija zbog javnog zalaganja za obnovu paradržavne tvorevine “Herceg-Bosne”.

Hrvatski Medijski Servis objavio je video snimak na kojem je zabilježen dolazak hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana na ceremoniju otvaranja mosta Hercegovina kod Čapljine.

Nakon što su se pozdravili s domaćinima, Plenković je Grlić Radman su krenuli pored novinarskih ekipa. Plenković se okrenuo prema velikoj grupi novinarima, a kada je među njima ugledao novinara Krešića prišao je i rukovao se s njim.

"Ova gesta najbolje govori o stavu hrvatskih dužnosnika prema progonu jednoga novinara", piše HMS, mada se iz objavljenog snimka ne može steći takav dojam. Izgleda kao da je Plenković prišao grupi novinara s namjerom da ih pozdravi, a Krešić je bio među njima i prvi ispružio ruku pozdrava. Stiče se dojam da Plenković nije imao pojma o kome se radi.

HMS piše da je i hrvatski ministar Gordan Grlić Radman stao u odbranu medijskih sloboda referirajući se na napade na novinara Zorana Krešića, što bi valjda članicama Trojke trebalo biti dovoljno da Krešića proguraju u upravljačke strukture Federalnog javnog servisa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...