POGLEDAJTE SATELITSKU SLIKU RAZORNOG CIKLONA NAD EVROPOM: Pod njegovim oblacima i Bosna

Snažan ciklon nastao je kao posljedica upada polarnog vazduha sa sjevera, u dodiru sa vrlo toplom i vlažnom sa juga i sa Mediterana.

  • Evropa

  • 16. Sep. 2024  

  • 0

Nastavlja se utjecaj razornog ciklona, koji je centralnoj Evropi donio katastrofalne posljedice. Na njegovom najjačem udaru našli su se Austrija, Poljska, Češka i Slovačka. Više od 400 litara kiše palo je tokom vikenda u slivu Dunava, pa su nastale razorne poplave. Katastrofalno stanje je i u Beču, a poplave prijete i Budimpešti.

Snažan ciklon nastao je kao posljedica upada polarnog vazduha sa sjevera, u dodiru sa vrlo toplom i vlažnom sa juga i sa Mediterana.

Snažan ciklon premještao se preko Panonske nizije ka Karpatima i svojom centrom jučer je ušao iz Mađarske nad sjever Vojvodine.

Danas će ciklon imati retogradnu putanju i umjesto od zapada ka istoku, kretat će se od istoka ka zapadu, odnosno iz oblasti Karpata preko sjevera Srbije i istoka Hrvatske dalje na zapad.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...