SEVERINA TRČALA NOĆU PO SARAJEVU, OTKRILA JE DETALJE: "Nigdje prije ni poslije tako nešto"

"Zato je Balašević i rekao da je Sarajevo kao dijete – zaigrano, prostodušno i naivno… I takvi smo svi mi koji u njega dođemo”, napisala je u opisu fotografije

  • Estrada

  • 18. Okt. 2024  

  • 0

Severina, jedna od najvećih glazbenih diva s ovih prostora, ponovno je privukla pažnju javnosti svojim objavama na društvenim mrežama. Ovoga puta, pjevačica je podijelila svoje uspomene iz Sarajeva, grada koji je za nju poseban zbog snimanja filma “Duhovi Sarajeva”. Na Instagramu je objavila nekoliko fotografija iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, prisjećajući se dana kada je glumila u ovom projektu prije gotovo dvadeset godina, prenosi Dnevno.hr.

U svojoj objavi, Severina je otkrila neke detalje vezane uz snimanje filma. “Od Sebilja do Ferhatovića stane cijeli jedan pasus života. Ovdje sam trčala noću oko 3, 4 po kiši kad smo snimali ‘Duhove Sarajeva’. Nigdje prije ni poslije takve sreće... Zato je Balašević i rekao da je Sarajevo kao dijete – zaigrano, prostodušno i naivno… I takvi smo svi mi koji u njega dođemo”, napisala je u opisu fotografije, prisjećajući se te posebne atmosfere.

Njena objava oduševila je mnoge pratitelje na Instagramu, a neki su je pohvalili za njen modni stil. U oversized odijelu koje je nosila na fotografijama, dobila je brojne komplimente: ”Prezgodna si”, ”Veličanstvena madam”, ”Baš ti dobro stoji”, ”Legendo naša”, “Divna”, “Ljepotica”, “Zgodna žena”. Među komentarima, jedan je posebno odjeknuo kada je pratiteljica zamolila da Severina otpjeva hit “Sarajevo, ljubavi moja”.

‘Naravno da je to bio rizik’

Severina je u filmu “Duhovi Sarajeva” igrala glavnu ulogu, tumačeći lik Olje, mlade Splićanke koja dolazi u Sarajevo u potrazi za svojim mlađim bratom. Film pod redateljskom palicom Dejana Radonića prati priču dvojice mladića, koje su utjelovili Davor Janjić u ulozi Pika i Enis Bešlagić kao Tref, a njihov se život drastično mijenja nakon što upoznaju atraktivnu Splićanku. Film je premijerno prikazan dvije i pol godine nakon početka snimanja, usprkos brojnim financijskim poteškoćama.

Severina je priznala kako je bila izuzetno uzbuđena zbog završetka filma. “Moram priznati da imam užasnu tremu. Jako sam uzbuđena što je film konačno završen, bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s ovom ekipom divnih ljudi. Tijekom cijelog snimanja bili smo neprestano veseli i nasmijani, kao što će, vjerujem, biti i svi oni koji pogledaju film. Svojom izvedbom sam zadovoljna, a koliko je dobra, neka procijene gledatelji”, izjavila je nakon premijere.

Jedan od zanimljivih detalja o ovom filmu je činjenica da su Severina i Enis Bešlagić odlučili uložiti svoje honorare kako bi film bio završen, prema pisanjima brojnih medija. Oboje su postali koproducenti filma, što je bilo nužno s obzirom na financijske poteškoće. “Naravno da je to bio rizik, ali ovo je film napravljen za samo 200.000 eura i bez pomoći ikakvih stranih fondova poput Eurimagesa ili nekih velikih firmi. To nismo htjeli jer u takvim situacijama uvijek morate vratiti stostruko kroz reklamiranje. Grad Sarajevo sponzorski se uključio kad je već sve bilo gotovo. Ujedno je i prvi bosanskohercegovački film koji o ratu ne govori u terminima tko je kriv, a tko nije, nego je to samo jedna priča o raji”, komentirao je Bešlagić tada za Jutarnji.

Iako je “Duhovi Sarajeva” imao skroman budžet i naišao na različite reakcije publike, film je svakako ostao upamćen zbog Severinine uloge. Filmski kritičar i novinar Nenad Polimac dao je svoj osvrt: “To je bilo nešto grozno. Film ‘Duhovi Sarajeva’ je jako traljavo režiran. Bez veze. Mislim da se iz priče moglo napraviti nešto više i izvući da bude zgodna, ali to nisu učinili. Što se Severine tiče, i njena pojava je dovoljna. Svaka joj čast, jer je tada, čini mi se, dovukla 12 do 13 tisuća ljudi u kino, dok hrvatske filmove gleda otprilike dvije do tri tisuće. Barem je učinila to”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...