NAJPOZNATIJI SRBIJANSKI DISIDENT ZA "SB": "Ne čudi me taj stepen mržnje Ane Brnabić, potomka četničkog krvnika Božura Jovičića koji je svoje ruke okrvavio do lakata…"

"Ne čudi me taj stepen mržnje Ane Brnabić, potomka četničkog krvnika Božura Jovičića koji je svoje ruke okrvavio do lakata! Kleronacistički projekat 'Srpski Svet' na djelu", kazao je Bogdanović s tajne lokacije za "Slobodnu Bosnu".

  • Vijesti

  • 12. Jul. 2024  12. Jul. 2024

  • 2

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrekla je sramne uvrede na račun žrtava srebreničkog genocida, a posebno predsjednicu Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Muniru Subašić, izmislivši da je "Subašić izrekla do sada najmonstrouzniju prijetnju - i ne samo po život predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegovih još uvek nerođenih unučadi".

Majke Srebrenice su joj danas odgovorile.

"Izuzetno ogavna izjava jedne žene, naša djeca su mrtva, našu djecu ubili su oni koji utočište nalaze u državi koju ona predstavlja. Munira Subašić nikada i nikome nije naudila niti je prijetila da će za jednog Srbina biti ubijeno stotinu muslimana. Spustite glavu i sramite se!", poručile su Majke Srebrenice.

Podsjetimo, upravo je Vučić 20. jula 1995. godine sa skupštinske govornice u Beogradu, tada kao potrčko ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Srpskoj radikalnoj stranci, dakle, samo devet dana nakon genocida u Srebrenici, prizivao ubistva Bošnjaka.

"Pa vi bombardujte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo smije li međunarodna zajednica ili bilo ko drugi udariti na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom", prijetio je Vučić sa govornice.

Sramni napad na Muniru Subašić za "Slobodnu Bosnu" komentirao je najpoznatiji srbijanski disident Boban Bogdanović.

"Sramni napadi na Muniru Subašić od strane predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić pokazuje i dokazuje ogroman stepen mržnje prema bošnjačkom narodu, negiranje počinjenog genocida u Srebrenici i nacionalistička želja da se kleronacistički projekat "Srpski svet" realizuje u potpunosti.

Ne čudi me taj stepen mržnje Ane Brnabić, potomka četničkog krvnika Božura Jovičića koji je svoje ruke okrvavio do lakata! Kleronacistički projekat 'Srpski Svet' na djelu", kazao je Bogdanović s tajne lokacije za "Slobodnu Bosnu".

Podsjetimo, Bogdanović je zbog svojih političkih stavova morao napustiti Srbiju a njegovu životnu ispovijest možete pročitati OVDJE!

(M.I.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...